top of page

Britta Thomsen: Der er sket en del siden Portugal i 2000 havde formandskabet

Der er sket en del siden Portugal i 2000 havde formandskabet i EU. Bl.a. var 8 ud af 15 regeringer i EU socialdemokratisk ledet.


Af Britta Thomsen, tidligere næstformand i Nyt Europa, cand. mag i historie og portugisisk. Medlem af EU-parlamentet 2004-2014 (S)


De portugisiske formandskaber har fra starten været meget ambitiøse og sat præg på den retning, som EU skulle bevæge sig i. Under det portugisiske formandskab i 2000 var der 8 socialdemokratisk dominerede regeringer i et EU med 15 medlemmer. Statslederne vedtog et dokument på et topmøde, hvor de slog fast, at deres mål var at gøre EU til ”den mest konkurrencedygtige og dynamiske videnbaserede økonomi i verden, en økonomi, der kan skabe en holdbar økonomisk vækst med flere og bedre jobs og større social samhørighed.” Netop ideen om social samhørig har været et vartegn for de portugisiske formandskaber. Dokumentet blev døbt Lissabon-strategien...... Læs mere her: Ny Politik (ny-politik.dk)


I Nyt Europa er vi altid interesserede i at høre, hvad vores medlemmer tænker om europæiske dagsordener. Derfor vil vi gerne opfordre dig til at gå til tasterne og deltage aktivt i debatten, enten med et skriv om et helt nyt emne, eller som en replik til indlæg i vores debatunivers.


NB. Vi forbeholder os retten til at dele artikler, der udtrykker medlemmernes holdninger, men som ikke nødvendigvis stemmer overens med hele foreningens - netop fordi vi ser debatten og dialogen som en vigtig del af samfundssamtalen.


Send dit indspark til nyteuropa@nyteuropa.dk

Comments


bottom of page