top of page

NYT EUROPA

Nyt Europa er en non-profit organisation, som arbejder for et bæredygtigt og demokratisk EU. Vi tror på, at EU kan spille en central rolle for at sikre en bæredygtig verden. En verden, hvor der er økonomisk, social og miljømæssig balance. Vi tror på demokrati på tværs af landegrænser. Et EU og en verden med bæredygtige demokratier, formelt såvel som uformelt.

Demokrati har således været et omdrejningspunkt for Nyt Europa siden grundlæggelsen. Vi arbejder for at supplere de nationale demokratier med et europæisk og med tiden også et globalt demokrati. Et velfungerende europæisk demokrati handler om velfungerende institutioner, men det handler også om at sikre et levende demokrati, hvor vi som borgere tager del i udviklingen af fælles løsninger på fælles problemer.

Nyt Europa blev grundlagt i 1997 af Steen Gade (MF, SF) som fortsat er medlem af Nyt Europas bestyrelse. Alle der er interesseret, og som deler Nyt Europas grundlæggende synspunkter, kan blive medlem af Nyt Europa. Det koster kr. 200 for almindeligt medlemskab og kr. 150 for studerende.

Nyt Europa ledes af en bestyrelse, tidligere kaldet Arbejdsudvalget, som i årenes løb har omfattet mange personer, som er kendt fra det politiske liv. Herunder Helle Thorning-Schmidt, Sofie Carsten Nielsen, Mette Frederiksen, Kirsten Jensen, Kirsten Larsen, Henrik Dahl, Naser Khadar og mange andre.

BLIV MEDLEM

Vil du være med til at gøre EU og Europa mere bæredygtigt, demokratisk og medmenneskeligt, kan du melde dig ind i Nyt Europa for at være med til at sætte forskellige emner på dagsordenen, der også vedrører eller bekymrer dig.

bottom of page