top of page
Unge engargerede aktivister fra Nyt Europa

PODCASTS

I Nyt Europa har vi et bredt og unikt netværk af eksperter, politikere og andre aktører, der til dagligt arbejder med højaktuelle problematikker om eller med EU. Gennem samtaler og oplæg med disse eksperter fra NGO’er, universiteter, virksomheder og institutioner i Danmark, Bruxelles og andre EU-lande, ønsker vi, med vores tre podcast-koncepter, at dykke ned i højaktuelle Europa-politiske emner for at kaste lys på de nyheder, der former vores verden som borgere i den Europæiske Union.

Mads fortæller i
denne podcast om kaffeproduktionen i Brasilien

Hvorfor er kaffe så dyrt? Hvem tjener pengene når du køber en kop moks? Og hvad kan kaffebønnens rejse fra Brasiliens farme til danske caféer fortælle os om værdi, retfærdighed og globalisering? I dagens podcast undersøger Nyt Europa bestyrelsesmedlem Mads Falkenfleth, sammen med hans medværter Joachim og Veronika, hvordan økonomiske idéer former vores liv med udgangspunkt i kaffe.

Denne podcast er en del af projektet Historier om Verdensmålene og er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen af denne podcast er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s holdning.

Som en del af projektet Historier om Verdensmålene, sendte Nyt Europa bestyrelsesmedlem Mads Falkenfleth Jensen en tur til Brasilien, for at undersøge hvordan bliver fattigere lande rigere? Hvad virker? Og hvad går helt galt? Resultatet er turen er blevet til et afsnit af podcasten Boblen som du kan høre hos Radio Loud (eller lige nedenfor)
Mads, kommer sammen med Veronika og Joachim dybt ned i hvordan handel, råstofudvikling og industri har betydning for Brasilien og samtidig ser de også på hvad Robinson Crusoes har af betydning for international handel.
Gæster: Ingrid Kvangraven & Laura Carvalho
Denne podcast er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen af denne podcast er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU's holdning.

Hvordan bliver fattige lande rigere?

Steen Gade om fem årtiers Klimapolitik

Steen Gade er vokset op i Nordjylland med stanken fra Cheminova rivende i næseborene. Dengang klimaet ikke var noget man bekymrede sig om. Men Steen har altid været glad for naturen, og derfor er det ikke tilfældigt, at han fem årtier senere sammen med Svend Auken regnes blandt de vigtigste miljø- og klimaforkæmpere i Danmark. Aksiomatisk møder Steen Gade en smuk efterårsdag foran garagen til villaen på Amager. Efter en menneskealder i Folketinget gik Steen i 2015 på pension. Men den politiske glød slukkes aldrig. Og det er derfor, jeg har opsøgt Steen: Jeg er nysgerrig efter, hvordan han ser på den gryende klimarevolution. Er tredje gang virkelig lykkens gang? Og hvad er risikoen for, at luften endnu en gang går af klimaballonen. Og så skal vi høre Steen fortælle historien om dengang, Anders Fogh Rasmussen udråbte ham til miljøminister. No shit!

NYT EUROPA I ANDRE PODCASTS

bottom of page