top of page

Lea Friedberg - LAD OS TALE OM DET DER ER SVÆRT - LAD OS TALE OM EUROPA


Det er Lea Friedbergs, projektleder i Nyt Europa, budskab i dagens Politiken:

Til Nyt Europa siger hun "Jeg tror rigtig mange - inklusiv mig selv og andre unge - kan have rigtig svært ved at tale om ting vi ikke føler vi ved *alt* om. Men det skal vi komme over!

Om det er en perfekthedskultur eller resultatet af en afklapsende offentlig debat er jeg ikke sikker på. Men jeg ved, at det er et kæmpe demokratisk problem, hvis vi overlader de vigtige samfundsspørgsmål til støvede professorer og no-shame Facebook tosser.

EU er et sådan vigtigt spørgsmål. Og helt ærligt (chef, se lige væk), det føler jeg simpelthen ikke, at jeg ved en pind om det.

Og så alligevel. For min erfaring med at besøge højskolerne som en del af mit arbejde i Nyt Europa er også, at hvor folk sjældent har en holdning til *EU*, så har de alligevel en holdning til, hvordan vi som europæere skal være mere solidariske i forhold til at fordele flygtninge, tage klimaansvar, stoppe skattely og meget mere.

Vi kan kort sagt sagtens diskutere EU, det kræver bare et lille skub. Og at EU's rolle bliver gjort mere konkret. Derfor oplever jeg også gang på gang, at jeg sgu egentligt ved mere og kan tale med om mere EU stof end jeg faktisk gik og troede.

Derfor er jeg med i Politiken og en række andre europæiske mediers store satsning #EuropeTalks, hvor vi d.11 maj er en række europæer, der skal indgå i en tværnational samtale med en europæisk modpart. For at blive klogere på EU, hinanden og den gode samtale.

I Danmark kommer Politiken ud til Ungdomsøen som en del af vores store projekt med Højskolerne - #youngeuropeisvoting. Her skal vi sammen med nogle af de 200 europæiske unge deltagere overvære debatterne og lære at omsætte den gode samtale til det gode debatindlæg.

For det er det YEiV handler om - at styrke de unges stemme i debatten og derigennem vores alle sammens demokrati."

コメント


bottom of page