top of page

2023


Jagten på Sammenhængskraften er Nyt Europas seneste podcastsatsning, der tager lytteren med rundt i alle afkroge af nationen. Podcasten sætter fokus på nogle af de fantastiske initiativer, der rundt omkring i landet, skaber udvikling og innovation og fællesskaber. Bag hver af disse projekter gemmer der sig dygtige ildsjæle og gode historier, som bliver fortalt alt for sjældent. Det er netop dem vi er på udkig efter i Jagten på Sammenhængskraften. Lyt med og bliv inspireret af de mange forskellige måder at skabe udvikling på, og få helt unikke indblik i alt fra robotinnovation til grøn omstilling i praksis.

Samlet_støttet af.png.webp

2022

Samtalekaravane

I anledning af Konferencen om Europas fremtid og det Europæiske ungeår er Nyt Europa, Mino Danmark og Dansk Ungdoms Fællesråd gået sammen om et nyt initiativ ’Samtalekaravane’, der hartil formål at skabe samtale blandt unge i hele Danmarkom de europæiske værdier, rettigheder og demokrati. 

Organisationerne Mino Danmark, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Nyt Europa er gået sammen om et initiativ der har til formål at skabe samtale blandt unge om de europæiske værdier, rettigheder og demokrati. I 2022 er det ligeledes europæisk ungdomsår, hvor EU-kommissionen især har fokus på unges holdninger og ideer.

Demokratiet og rettighederne er under pres i de fleste europæiske lande, fra Ungarn, Polen og også i Danmark. Den debat ønsker vi at tage med unge i hele landet, om hvordan vi styrker vores rettigheder som borgere og mennesker i EU, så ingen efterlades i stikken eller bliver udsat for diskrimination.

Samtalekaravane har fokus på værdier og rettigheder for alle i Europa. Debatten om Europas fremtid står på en brændende platform. Debatten om rettigheder, værdier og demokrati er vigtige for os alle og bliver afgørende for særligt udsatte grupper og de unges fremtid - men netop heri ligger der paradokser om, at disse gruppers stemme sjældent er dem, der høres i samfundsdebatten og særligt i debatten om EU.

Alle de unges ideer sender vi videre til EU-kommissionen i håb om disse kan forandre nogle af politikkerne.

Derfor tager unge fra de tre organisationer rundt med en samtalekaravane til steder for at høre hvad unge tænker om denne dagsorden, samt om hvad der skal gøre ved det.

Fælles for organisationerne er, at vi kæmper for rettigheder, demokrati, ligeværd og mangfoldighed for alle i Europa, og hvor alle kan udfolde sig, som de er.

Vi besøger gymnasier, højskoler, væresteder og lokalforeninger for at blive inspireret af andre unge, og tager en samtale om udfordringer og muligheder.

Kampagnevideo

I samarbejde med:

Støttet af:

MINO_LOGO_ROED_2000px.png

Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet

Stor informationskampagne med ekspertoplæg rundt i landet. Kampagnen havde fokus på at besvare de vigtigste spørgsmål, komme med de mest centrale pointer og give alle solid baggrundsviden forud for folkeafstemningen om afskaffelse af det danske forsvarsforbehold d. 1 juni 2022. 

1

Hovedspørgsmålet: Hvad betyder mit ja eller nej?

3

Hvorfor har Danmark et forsvarsforbehold?

5

Hvad er hovedelementerne i EU's forsvarsstrategi 2022?

2

Vores budskab: Brug din stemme 1. juni!

4

Hvorfor har EU et sikkerheds- og forsvarspolitisk samarbejde?

6

Således er forsvarsforbeholdet blevet brugt. 

Kampagnevideo

bottom of page