top of page

tirs. 19. dec.

|

Salen, Globalt Fokus

Rettighedsmobilisering: Del din viden med EU

Vær med til at sætte spotlight på rettigheder i Danmark ved at bidrage med viden til EU's rule of law rapport.

Rettighedsmobilisering: Del din viden med EU
Rettighedsmobilisering: Del din viden med EU

Tid & sted

19. dec. 2023, 15.00 – 16.30

Salen, Globalt Fokus , Rysensteensgade 3, 1564 København, Danmark

Om eventet

Vær med til at forme fremtiden for demokrati og rettigheder i Danmark!

Som en del af Fundamental Rights Initiative, inviterer Globalt Fokus og Nyt Europa civilsamfundet til et åbent og faciliteret møde under Chatham House Rules, hvor civilsamfundet har mulighed for at give direkte input om demokratiets tilstand og rettighedssituationen i Danmark. 

Institut for Menneskerettigheder vil holde et oplæg og indgå i drøftelser om Rule of Law-rapporternes betydning for civilsamfundet.

Med dette møde vil vi facilitere en kanal, hvor civilsamfundets vigtige perspektiver og erfaringer i Danmark noteres og videregives som fælles bidrag til europæiske institutioners statusrapporter over retstilstanden og grundlæggende rettigheder i Danmark bl.a. til Europa Kommissionens Rule of Law-rapporten som bruges hvert år til at tage en måling på Danmarks forpligtelser overfor retsstatsprincipperne.  Formålet med mødet er at gøre det mere tilgængeligt og mindre kompliceret for civilsamfundet at bidrage til europæiske mekanismer, der overvåger retstilstanden og rettigheder i Danmark.

Tilmeld dig her

Hvad kan du forvente:

-  Åbent faciliteret møde med mulighed for mundtligt input under Chatham House Rules.

-  Anonym online undersøgelse til dem, der foretrækker det

-  Samling og sammenskrivning af input til europæisk rapportering

-  Grundig introduktion til europæiske mekanismer for overvågning af retstilstand og rettigheder i Europa og proces for individuelt input

Civilsamfundets viden er et vigtigt datagrundlag som baggrund for kommende rapporter om Danmarks retstilstand og beskyttelse af rettigheder, og vi vil hjælpe med at gøre civilsamfundets stemme hørt på europæisk og internationalt plan. Kom og vær en del af dette afgørende skridt mod en mere retvisende vurdering af Danmarks demokrati- og rettighedssituation.

Tematiske områder vi ønsker at samle input til: Bemærk venligst at Kommissionens Rule of Law rapport fokuserer på, om overordnede juridiske rammer inden for specifikke områder lever op til retsstatsprincipper. Vi har identificeret følgende tematiske områder, som vi gerne vil høre jeres erfaringer med. Skriv til os, hvis du synes et emne mangler.

-  Civilsamfundets råderum

-  Danmarks forpligtelser ift oprindelige folk

-  Ligestilling for kvinder og LGBT+ personer

-  Overvågning og digital adfærd

-  Racisme og diskrimination

-  Servicelov, socialret og handicapområdet

-  Udlændingeområdet og spørgsmål om opholdstilladelse og statsborgerskab

Hvem er inviteret? Civilsamfundsaktører der arbejder med rettigheder i Danmark. Disse aktører kan være de organiserede og etablerede organisationer såvel som aktivistnetværk og græsrodsbevægelser.

Tilmeld dig her

Del denne begivenhed

bottom of page