top of page

ons. 24. mar.

|

Zoom

Uligheden vokser - Er den europæiske økonomi kun for de ultrarige?

ULTRARIGE HAR FÅET COMEBACK UNDER KRISEN ... Og imens vokser uligheden, også i Europa.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Uligheden vokser - Er den europæiske økonomi kun for de ultrarige?
Uligheden vokser - Er den europæiske økonomi kun for de ultrarige?

Tid & sted

24. mar. 2021, 16.30 – 18.00

Zoom

Om eventet

ULTRARIGE HAR FÅET COMEBACK UNDER KRISEN

... Og imens vokser uligheden, også i Europa.

For nyligt kunne Oxfam IBIS’ ulighedsrapport afsløre, at uligheden i verden og i EU er støt stigende under Corona krisen. Rapporten viser at helt almindelige mennesker har mistet deres arbejdet, at de nationale økonomier bløder, alt imens de ultrarige kun er blevet rigere.

Den nye #OpenLux skandale viser samtidig at slappe skatteregler og ringe gennemsigtighed i visse europæiske lande gør det muligt for store selskaber og milliardærer at planlægge sig ud af at betale deres andel af skattebilletten. Resultatet er, at vi som fællesskab mister milliarder af euro og kroner. Milliarder, der særligt i disse krisetider, er helt afgørende for en genopretning af Europas økonomier efter Covid-19.

En genopretning der ifølge stærke stemmer fra en ny generation af økonomer skal ske på andre præmisser og som et sundt opgør med 40 års neoliberal tankegang i økonomien.

Til at diskutere EU’s Ulighedskrise, skat og muligheden for en ny økonomisk tankegang i EU, har vi derfor inviteret:

Mogens Lykketoft, fhv. formand for FN’s generalforsamling, fhv. formand for Socialdemokratiet og tidligere finansminister i Danmark.

Hannah Brejnholt, Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa, Formand for Eurodad og senior politisk rådgiver hos Oxfam IBIS.

Mads Falkenfleth, Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa, Økonom, radiovært og formand for Rethinking Economics Danmark.

Arrangementet vil forgå online og tilmelding er nødvendig. Du kan tilmelde dig her: Uligheden vokser - Er den europæiske økonomi kun for de ultrarige? (nemtilmeld.dk)

Arrangementet er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet og er lavet i et samarbejde mellem Nyt Europa og Rethinking Economics.

Du kan læse Mogens seneste indlæg om emnet her: Lige før revolutionen? - Mogens Lykketoft

Hannahs to seneste indspark her: Nyt Europa: #OpenLux sætter EU-land i centrum af ny skatteskandale - Altinget - Alt om politik: altinget.dk / Ultrarige har fået comeback under corona-pandemien – mens andre mister livsgrundlaget (nyteuropa.dk)

Og Oxfam IBISs rapport her: Megarige har fået stort formue-comeback. (nyteuropa.dk)

Du kan også grave dig ned i Solidars seneste Social Rights monitor analyse der afdækker ulighedstrends i Europa her: SOCIAL RIGHTS MONITOR 2020 (nyteuropa.dk)

Del denne begivenhed

bottom of page