top of page

fre. 23. okt.

|

Online event

Rise & shine: EU, løn og ligestilling

Kom med til morgendebat, når Nyt Europas medlem og tidligere næstforkvinde, Britta Thomsen, sætter medlemmet af udvalget om kvinders rettigheder og ligestilling i Europa-Parlamentet, Karen Melchior, og Kvinderådets sekretariatsleder, Lise Johansen, i stævne til en online kop kaffe og morgensnak.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Rise & shine: EU, løn og ligestilling
Rise & shine: EU, løn og ligestilling

Tid & sted

23. okt. 2020, 08.00 – 9.00

Online event

Om eventet

Morgenens tema er EU, løn og ligestilling. I årevis har danske kvinderettighedsorganisationer og fagforeninger presset på for at skabe større lønåbenhed for på den måde at komme uligeløn til livs. Men alligevel er det endnu engang EU og ikke Danmark, der kommer først med nye initiativer på ligestillingsområdet, når der præsenteres en ny ”fil/lov” om lønåbenhed.

Vi skal blive klogere på den nye fil om uligeløn, men også EU’s rolle som afgørende for ligestillingen også i Danmark. Og hvad EU har betydet historisk for ligestillingen? Og hvad den nye Kommission og Parlament har på bedding, samt hvordan det kommer det påvirke os i Danmark?

Arrangementet afholdes online.

Program for samtalen:

- Intro til panelet - EU’s historiske rolle - Den nye lønåbenhedslov - Hvad betyder det for Danmark? Hvilke udfordringer med den skal vi være opmærksomme på? - Hvem gør mest for ligestillingen, og hvad synes I om den nye Kommissions ligestillingsplaner? - Er det et problem, at det er lovgivning for EU, der skaber progressive fremskridt i DK? - Hvad forventer I jer fremadrettet af EU på dette område?

Meld dig til her: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/132/

Arrangementet er støttet af Europanævnet.

Del denne begivenhed

bottom of page