top of page

tirs. 31. okt.

|

Stauan

Europa og det globale syd ved en skillevej

Hvordan får vi skabt ligeværdige alliancer og partnerskaber for en bedre verdensorden? Folketingsmedlem Christian Friis Bach vil analysere situationen og komme med forslag til strategier og tiltag fra EU og Danmark.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Europa og det globale syd ved en skillevej
Europa og det globale syd ved en skillevej

Tid & sted

31. okt. 2023, 17.00 – 18.30

Stauan, Nybrogade 20 kld 1203 København

Om eventet

Det globale syd har stort set ikke villet tage afstand fra Ruslands angrebskrig på Ukraine. De ser krigen som et europæiske anliggende, og de er meget mere optagede af andre ting. Det er en krig, som har revet tæppet væk under Europa og udfordrer alt internationalt samarbejde.

Det globale syd søger sammen, protesterer mere og mere mod Vestens økonomiske og politiske overmagt, arrogance og hvad de ofte opfatter som Vestens verdensorden - ikke en fælles verdensorden.

Samarbejdet i syd sker med en ny selvbevidsthed, som afspejler, at de er flest, har voksende økonomisk tyngde og er begyndt at udvikle egne institutioner. En udfordring for Europa, men også en mulighed for at mere ligeværdigt samarbejde.

Krigen i Ukraine og Israels krig mod Hamas vil på mange måder definere mulighederne for det fremtidige internationale samarbejde, retsorden samt Europas muligheder og rolle i verden fremover. Vi står ved en skillevej, hvor der skal tænkes nyt, hurtigt og anderledes - også set i forhold til det globale syd.

Folketingsmedlem, Christian Friis Bach, vil analysere situationen og komme med forslag til strategier og tiltag fra EU og Danmark.

Christian Friis Bach har en lang karriere som mininster, økonom i Verdensbanken, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og Danskflygtningehjælp bag sig. Han kender FN-systemet indgående og sidder nu i Folketinget for Radikale Venstre.

Det praktiske

Samtalen er en del af samtalerækken "Forud for freden".

Samtalen foregår under "Chatham House"-regler.

Tid: Tirsdag d. 31. oktober kl. 17-18.30.

Sted: Stauan, Nybrogade 20, kælderen, 1203 København.

Tilmelding senest d. 31. oktober kl. 14.

Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Arrangementet er finansieret med tilskud fra Europa-nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Del denne begivenhed

bottom of page