top of page

tirs. 21. maj

|

København

AFLYST: Isbjerg forude

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
AFLYST: Isbjerg forude
AFLYST: Isbjerg forude

Tid & sted

21. maj 2024, 17.00 – 19.00

København, Wedells Palæ, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København, Danmark

Om eventet

USA er træt af verden. Verden udenfor USA og Europa er trætte af Usa. Har det konsekvenser for EU's medlemslande?

Forfatteren til den aktuelle bog "The Global Crisis. The American System is Collapsin. What Comes Next?" analyserer de kolossale, globale forandringer vi er vidne til - og aktører i. Hvad betyder det for os i Europa, har vi gode svar og strategier - og ser vi en ny orden eller rent anarki? Hvad kan - og hvad skal - EU gøre?

Tirsdag d. 21. maj 2024 vil Jørgen Ørstrøm Møller, tidl. departementchef i Udenrigsministeriet give os et indblik i dette emne. Steen Gade vil moderere samtalen.

Arrangementet er en del af en længere samtalerække, hvor professor Ole Wæver har lavet oplæg om fredsslutning i krigen i Ukraine; tidligere topdiplomat Friis Arne Petersen og professor Marlene Wind om en ny europapolitisk aftale; politiker Christian Friis Bach om EU og det globale syd; Friis Arne Petersen om Europa og Kina; forhenværende EU-kommissær og minister Connie Hedegaard om krig og klima samt professor Sune Haugbølle om Israel/Palæstina-konflikten.

Det praktiske

Tid: Tirsdag d. 21. maj 2024 kl. 17.00-19.00.

Sted: Johan Borups Højskole.

Tilmelding senest tirsdag d. 21. maj 2024 kl. 15.00.

Det er gratis at tilmelde sig arrangementet. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Samtalen er en del af en længere samtalerække med udgangspunkt i Ruslands krig mod Ukraine. Formålet er at lede efter veje til en fred, der er til at leve med, nu også omkring Israel og Palæstina. Samtalerne har ført til en erkendelse af, at krigene er tæt forbundet til talrige globale temaer og institutioner. Det er blevet tydeligt, at stabile svar kræver, at EU tager et grundlæggende globalt ansvar. Det drejer sig både om overførsler af ressourcer, men også om at forsvare og udvikle det globale samarbejde og dets institutioner.

Samtalen foregår under Chatham House-regler. Det gør den, da det komplekse, politisk følsomme og nye kræver, at vi undersøger og taler sammen - frem for at råbe og tale konflikter op. Vi lægger vægt på samtaleformen og en åben, undersøgende diskussion. Her får man viden, 

refleksion, undersøgelse og usikkerhed - og man må derfor ikke citere fra samtalen.

Arrangementet er finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Del denne begivenhed

bottom of page