top of page

EU skal være en global bæredygtig leder!

EU udtrykker, at de er en forkæmper for bæredygtig udvikling, hvortil Patrizia Heidegger fra SDG Watch Europe beretter: ”Bæredygtighed er et europæisk brand, et slogan ofte brugt af Kommissionens Vicepræsident Timmermans. Sloganet er dog en omgang tomme kalorier hvis EU og dets medlemslande ikke konfronterer deres uhensigtsmæssige brug af ikke bæredygtige energi- og naturressourcer. Nuværende praksisser ødelægger miljøet og klimaet, ikke kun i Europa, men i hele verden. Vi vil et EU, der adopterer klare miljø og klima mål, som reducerer EU's globale klimaaftryk!”


Denne klare melding fra SDG Watch Europe, én af Nyt Europa samarbejdspartnere, er sent som et åbent brev til de europæiske ledere i forbindelse med Det Europæiske Råds topmøde d. 14. og 15. december. Et brev hvorpå Nyt Europa også er at finde som afsender.

I brevet udtrykkes det bl.a., at det massive fokus på Brexit forhandlingerne har store konsekvenser for den bæredygtige dagsorden, der ikke prioriteres i tilstrækkelig grad, hvilket er en bekymrende udvikling også set i lyset af den nye rapport fra IPPC, som beretter, at EU ikke er på rette vej mod at opfylde Parisaftalens mål om at begrænse den globale temperaturstigning.


SDG Watch Europes artikel kan læses via dette link, som adressere klima, fattigdom, sult og meget mere: https://bit.ly/2SwzIVJ


Det åbne brev til de europæiske ledere kan tilgås her:

Comments


bottom of page