top of page

#VisionerForEuropa på Ungdommens Folkemøde 2016

Nyt Europa var med, da Ungdommens Folkemøde fik sin debut d. 8. og 9. september. I løbet af de to dage havde ca. 30.000 folk lagt studiebøgerne fra sig for at deltage i en demokratisk festival for unge.


Programmet for de to dage var tæt pakket med forskellige aktiviteter, oplæg, debatter og sceneshows i teltene på Søndermarken. Alle EU-organisationerne, parlamentet og kommissionen var samlet i Europateltet og gik sammen om at organisere og eksekvere en workshop, hvor 90 unge hver dag mødte op for at deltage i EU-dilemma spillet “Lad dem bare sejle deres egen sø”. De deltagende skulle selv forholde sig til et virkeligt dilemma iht. flygtningesituationen og forhandle om at nå til enighed, hvilket - ligesom i den virkelige verden - viste sig som en udfordring.


Nyt Europas eget arrangement - en samtalesalon mellem Rasmus Nordqvist, Peter Hummelgaard og Holger K. Nielsen - blev afholdt torsdag eftermiddag. David Mandel var vært og stillede spørgsmål til det seneste års europapolitiske udfordringer. Der blev også set frem mod nye visioner for Europa og EU. Deltagerne satte også ord på sine egne tanker om demokratiet, samfundet, Europa og verden. De mange forskellige #visionerforeuropa blev fanget på personlige instagram-billeder.


Vi glæder vi os allerede nu til næste års UFM!


Her har vi samlet en håndfuld af UFM-deltagernes egne #visionerforeuropa.
Comentarios


bottom of page