top of page

Vil du være med til at føre valgkampagne op til EP-valget?

D. 26. maj skal danskerne sætte krydset til Europa-Parlamentsvalget, og det betyder, at valgkampen allerede er i gang. I Nyt Europa ønsker vi et mere demokratisk og bæredygtigt EU til at løse fremtidens problemer, og derfor er vi gået sammen med andre NGO’er fra hele Europa om valgkampagnen ”Europe We Want – Det Europa vi ønsker”, der føres både i Danmark og i andre europæiske lande op til EP-valget.

Kampagnen stiller 12 konkrete krav om et bæredygtigt og demokratisk Europa – nu og i fremtiden. De 12 krav er baseret på FN’s 17 Verdensmål, og udgør dermed handlingspunkter for bæredygtig udvikling i en europæisk sammenhæng.

Vi håber med kampagnen at vise danske vælgere, hvordan bæredygtig udvikling i overensstemmelse med Verdensmålene, på den ene side, og et fælles Europa og stærke EU-institutioner, på den anden side, hænger uløseligt sammen. Derfor ønsker vi – frem for diskussionen om ”mere eller mindre EU” – at starte en mere meningsfuld samtale om hvilket Europa, vi ønsker her i Danmark.

Kampagnen skal naturligvis også klæde folk godt på til at tage stilling til spørgsmål om EU og at stemme. For det er gennem EU-samarbejdet, at vi som danskere kan få indflydelse på helt afgørende spørgsmål for Europa. Og de EP-medlemmer, som vi vælger d. 26. maj, kommer til at forme, hvordan EU-samarbejdet skal se ud de næste mange år.

Nyt Europa vil føre kampagne på flere fronter og i en række danske byer. Hvis du kunne tænke dig at tage del i kampagnen – hvad end du synes, at det er spændende at planlægge en landsdækkende kampagne, eller du kunne tænke dig at møde vælgerne på gaden og dele postkort ud – så skriv til charlotte@nyteuropa.dk og hør om mulighederne for at blive en del af kampagnen ”Europe We Want – Det Europa vi ønsker”.

Læs mere om kampagnen på Nyt Europas hjemmeside her eller kig på vores Facebook-side.

Du kan også læse mere om Europe We Want-kampagnen i Europa her: https://www.sdgwatcheurope.org/european-elections-2019/.

bottom of page