top of page

Tak for et godt Folkemøde 2017!

Nyt Europa takker for et vellykket Folkemøde 2017 i Allinge på Bornholm. Med en frivilliggruppe bestående af 15 mennesker og hele fem arrangementer på tre forskellige lokationer var Nyt Europa talstærkt repræsenteret til årets politiske festival.


På Folkemødets første dag havde Nyt Europa inviteret Steen Gade, Bjørn Nørgaard og Tarja Cronborg til samtalesalon i Europa-Kommissionen i Danmarks telt om e-bogen "Hvis EU er svaret, hvad er så spørgsmålet?". Her diskuterede de tre medforfattere primært europæisk indentitet; Hvad binder os europæer sammen? Hvad er vores fælles værdier? Kan man være dansk-europæer?


Hvis du vil læse e-bogen kan den downloades gratis her: Hvis EU er svaret, hvad er så spørgsmålet?


På Folkemødets anden dag afholdte Nyt Europa hele to forskellige debatter i Det Globale Telt om implementeringen af Verdensmålene. Sammen med Christian Friis Bach, tidligere udviklingsminister og senest chef for FN i Europa, og Niels Ploug, direktør i Danmarks Statistik, blev den regionale implementering af verdensmålene diskuteret. Herefter havde Nyt Europa inviteret Steen Gade, Jørgen Estrup og Steen Hildebrand til at tale om kommunale implementering af målene.


I tæt kamp med en nærliggende fodboldkamp havde Europa-Kommissionen i Danmark igen givet Nyt Europa teltplads til en diskussion om En Marché bevægelsen i Frankrig. Den franske ambassadør, Francois Zimeray, og Frankrigskender, Lone Loklindt, optrådte her i samtale med journalist Karin Mørch.


Som afslutning på Folkemødet havde Nyt Europas frivilliggruppe inviteret til speeddating konceptet; Date Europe. Der er ikke noget, der kan bryde isen som EU’s politik om klimaforandringer eller krumningen på agurker. Med Mia Lyhne og Johannes Flintholm som værter afsluttede Nyt Europa årets Folkemøde på kreativ og sjov manér.

Se billeder fra alle vores arrangementer her:Comments


bottom of page