top of page

Steen Gade i podcast om EU's største udfordringer: EU er i spydspidsen i klimakampen

2022 var jubilæumsåret for det danske medlemskab i EU. Fra at være EU-modstander til at være en overbevisende tilhænger, har Nyt Europas stifter, Steen Gade, været en central skikkelse i den grønne bevægelse.


Det gik op for ham, at selv om EU ikke er en perfekt institution, havde kampen mod drivhusgasserne behov for en fælles og omfattende arena med politisk slagkraft. Netop derfor blev klimakampen EU's globale gennembrud, ifølge Gade. I dag mener han, at hvis vi vil løse klimaproblemerne, er det EU, vi skal gå til.


Klimakampen er tit blevet overskygget af frygten for at ”overimplementere” EU-reguleringer. Selvom vi påstår, at vi før i tiden ikke kendte til konsekvenserne af CO2 udledninger, mener Steen Gade, at “alle der gad vide det, vidste det”. Men det nye er, at ”vi er ved at forstå, at vi skal handle meget mere, end vi havde tænkt os”.


Lyt med her, når Steen Gade leder os gennem 70'ernes grønne eufori frem til nutidens klimaangst i POV Internationals podcast om EU’s største udfordringer her:
Comments


bottom of page