top of page

Salam Neighbor på CPH:DOX i samarbejde med Nyt Europa

Tak til alle der var med til den europæiske premiere på filmen 'Salam Neighbor'. Vi er også meget glade for at instruktørerne Zach Ingrasci og Chris Temple, samt produceren Salam Darwaza havde taget den lange rejse fra LA for at deltage i Q&A og vise os filmen. Filmen giver os et unikt indblik i hvordan situationen er for de mange syriske flygtninge i verdens anden større flygtningelejr Za'atari i Jordan, samt fortælle os hvor vigtigt det er, at EU og resten af det internationale samfund begynder at tage ansvar.


Dagbladet Information skrev i om filmen Salam Neighbor: "Men den mest rørende dokumentar er alligevel Salam Neighbor om Zach Ingrasci og Chris Temples ophold i en af verdens største flygtningelejre, Zaatari i Jordan, der huser 85.000 flygtninge" (...) De to instruktører er typiske amerikanske ynglinge, der render rundt og siger ’bro’ og ’man’ og giver high fives. Men deres møde med realiteterne i lejren får dem helt ned på jorden. Især via purken Abdel Raouf, der ikke vil i skole og bryder sammen, da de får ham lokket derhen. Sidst han var i skole, var i Syrien, viser det sig, og da blev den bombet. Og så bryder den ene instruktør også sammen."

Og når flygtningekrisen banken på vores dør i Danmark og Europa bør vi som Ralf Christensen uddyber i artiklen stille spørgsmålet "om vi som civilisation kan overleve den umenneskelige lidelse, som får lov at udfolde sig, lige uden for vores grænser. For hvad er der tilbage af vores kultur, hvis vi ikke længere udøver næstekærlighed? Skal vi bevare levestandard eller medmenneskelighed? Dét ser ud til at være spørgsmålet."

Comentarii


bottom of page