top of page

Regitze Rohlfing-Frederiksen: EU må ikke lade civilsamfundet være alene i kampen

Debat: Med en begrænset adgang til økonomisk støtte nationalt, er det vigtigere end nogensinde før, at vi på et europæisk plan yder støtte til det polske og ungarske civilsamfund. Både politisk, økonomisk og i ånd, skriver bestyrelsesmedlem i Nyt Europa og Ph.D. Regitze Rohlfing-Frederiksen.


Der er bekymrende tendenser med demokratiske tilbageskridt i EU-lande som Polen og Ungarn. Samtidig med at grundlæggende demokratiske principper og rettigheder bliver trådt under fode, så oplever det demokratiske civilsamfund at blive presset og chikaneret af de nationale regeringer. Her bør EU spille en stadig stærkere rolle for at beskytte et udfordret civilsamfund.

Regitze er medlem af Nyt Europas bestyrelse og arbejder til dagligt som Ph.D. hos Center for Europæisk Politik, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.


EU må ikke lade organisationer og sociale bevægelser være alene om at udfordre den illiberale udvikling i lande som Polen og Ungarn. Det er både til gavn for dem og for resten af Europe.


Ovenstående artikel blev oprindeligt bragt i Europæiske Horisonter, April 2021bottom of page