top of page

Pressemeddelelse: Ny politisk kurs – arbejd for det, I ønsker i Danmark og i hele EU

Sent i går aftes blev partierne SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Socialdemokratiet enige om en ny politisk kurs og forståelse for en retfærdig retning for Danmark. I Nyt Europa ønsker formand Lone Loklindt partierne bag tillykke med enigheden.

Vi ser positivt på den gensidige aftale og det, at Danmark skal gå forrest i kampen for at løse klimakrisen, og derved påtage sig det internationale lederskab i den grønne omstilling. Ligeledes ser vi meget positivt på, at der skrives at der er skal være aktivt fokus på verdensmålene og forpligtende internationale fællesskaber. Sidst men ikke mindst skrives der også, at der skal laves en ny Europa-politik, med fokus på:

  • En ambitiøs klimapolitik

  • Styrke indsats mod skattely og skattespekulationer

  • Revision af Schengen-reglerne

  • Og der skal indgås en ny Europapolitisk aftale

Det er vigtige prioritetsområder for det europæiske samarbejdede, og Nyt Europa stiller gerne op med konkrete ideer til hvordan vi skaber et mere demokratisk, inkluderende og bæredygtigt EU.

Derudover vil vi gerne minde den nye regering om vigtigheden af aktiv tilstedeværelse i EU, hvor ministre og embedsmænd deltager aktivt i det politiske arbejde for at sikre et mere bæredygtigt Europa og derved Danmark.

Mere information kontakt:

Formand, Lone Loklindt: 53 64 16 44

Sekretariatsleder, Julie Rosenkilde: 28 43 88 47

Comments


bottom of page