top of page

Nyt Europa til EP- kandidaterne: Kom nu ind i kampen - Gør Verdensmålene til det vigtigste i de næs

I dag er der 100 dage til vi danskere sammen med de fleste andre europæere skal sætte kryds til Europa-Parlamentsvalget d. 26. maj.


Desværre tegner det til, at langt de fleste partier og kandidater overser den absolut vigtigste dagsorden. Nemlig debatten om hvordan vi ændrer vores samfund, så vi kan nå Verdensmålene og skabe reel bæredygtig udvikling inden 2030.


I stedet for forslag om, hvordan vores fremtid, levestandard og planet kan reddes, bruger mange kandidater deres kræfter på dagsordener med ingen eller meget lille indflydelse på vores fremtid. Blandt andet til ret nyttesløse teoretiske diskussioner om mere eller mindre EU, om hvilke ydelser EU-borgere har ret til i Danmark, og om alt det de synes, vi ikke skal beslutte i fællesskab ”, siger Nyt Europas formand Steen Gade.


Nyt Europa mener, at Verdensmålene bør stå højest på alle EP-kandidaternes dagsorden; ” Lige nu står vi med en unik mulighed for at tage en stor, fælles samtale om, hvordan vi gennem EU-samarbejdet formår at gennemføre Verdensmålene. Om indsats for mere lighed, indsats mod fattigdom og spekulation, med klima og bæredygtighed helt i front og ved hjælp af en ærlig cirkulær økonomi og nye job. - I den diskussion har vi alvorligt brug for EP-kandidaternes engagement. Kom nu ind i kampen,” siger Steen Gade.


For det er først og fremmest gennem EU-samarbejdet, at vi som danskere kan få indflydelse på de helt afgørende spørgsmål. Det er nemlig de EP-medlemmer, som vi vælger d. 26. maj, der i løbet af det næste år får ansvaret, sammen med regeringerne, når der skal forhandles EU-budget for 2021-2027 - et budget, der kan blive helt afgørende for, om vi kan nå Verdensmålene. Det samme gælder EU’s strategiske dagsorden for 2019-2024, der lægges ud til debat allerede i juni. EU-Kommissionen har startet med et debatpapir om Verdensmålene. Diskussionen er altså gået i gang, og danskerne er parate. Klima, miljø og bæredygtighed er rykket til tops på danskernes dagsorden.


I Nyt Europa vil vi de næste 100 dage, i samarbejde med grønne, sociale og demokratiske NGO’er fra hele Europa, gøre hvad vi kan for at sætte FN’s mål på dagsordenen i valgkampen over hele Europa. Vi vil føre kampagne under mottoet:’ Europe We Want – det Europa vi ønsker’, med 12 konkrete krav til et bæredygtigt og demokratisk Europa - baseret på FN’s 17 Verdensmål.


Comments


bottom of page