top of page

Nyt Europa og 19 andre organisationer offentliggør deres bud på en akutpakke for klimaet

FNs klimarapport siger med fornyet styrke, at klimakrisen kræver akutte reduktioner af alle vores CO2-udledninger. I Danmark står vi til at misse samtlige af vores klimamål, men ny klimapolitik fra den nye regering udebliver. Derfor har 20 grønne organisationer udformet deres svar på en akutpakke for klimaet for 2025


Regeringen har nu siddet i 99 dage uden at der er kommet nogen ny klimapolitik. I samme periode har Klimarådet igen dumpet regeringens klimaindsats. Og i denne uge har FNs klimapanel udgivet deres sidste hovedrapport inden 2030, hvor de skriver, at der er akut behov for dybe og vidtgående reduktioner i alle sektorer i samfundet, hvis vi skal vil nå at begrænse klimakrisens konsekvenser.


Ifølge Klimaloven skal Danmark nå sit første klimamål i 2025 på 50-54%, og lige nu står vi ikke til at nå målet. Både Klimarådet og FNs klimapanel har rejst klare anbefalinger om, at der bør være et politisk fokus på reduktioner af drivshusgasudledninger på kort sigt. Det vil kræve konkrete initiativer i flere sektorer. Derfor har 20 grønne organisationer i samarbejde med 92-gruppen udformet et virkemiddelkatalog, som politikerne bør bruge til at nå 2025-målet.


Comentarios


bottom of page