top of page

Nyt Europa bliver medlem af Kvinderådet


Nyt Europa er netop blevet valgt som medlemsorganisation i Kvinderådet den 22 september til Kvinderådets generalforsamling.


Kvinderådet er en paraplyorganisation for over 40 forskellige samfundsorganisationer. Sammen arbejder vi for at fremme kvinders rettigheder og vilkår med det formål at skabe ligestilling, nationalt og internationalt. Organisationen blev stiftet i 1899 som talerør for danske kvinder internationalt og har sidenhen været en vigtig driver for kvinders rettigheder og ligestilling, både herhjemme og ude i verden.


Det tættere fælles samarbejde mellem Nyt Europa og Kvinderådet glæder Nyt Europas formand Lone Loklindt:

”Jeg glæder mig til samarbejdet! Mange ved det ikke, men kampen for ligestilling i Danmark går i høj grad gennem EU, ligesom vi i Danmark kan være med til at kæmpe for, at vores europæiske fællesskab tager sit sociale ansvar i forhold til ligestilling og opnåelsen af Verdensmål 5 alvorligt. Sammen står vi stærkere i kampen for ligestilling, mangfoldighed og inklusion i hele Europa.”

Nyt Europas bestyrelse har valgt ligestilling som et særligt fokusområde for organisationens arbejde, fordi vi ser, at det er et afgørende punkt for at fremme et inklusivt og mangfoldigt fællesskab i Europa. Derfor har en del af organisationens arbejde altid været centreret om dette.


Vores stærke fokus på rettigheder indebærer den internationale ligestillingskamp og vi har blandt andet holdt debatmøder om kvinders ligestilling med vores internationale partnere, holdt 8. marts arrangementer om den Europæiske Kvindekamp, været medarrangør på en stor konference om et Feministisk Europa og udgivet bogen Kvinder ind i eliten – EU, køn og demokrati.


Nyt Europa har også tidligere arbejdet tæt sammen med Kvinderådet og været medarrangører på blandt andet et morgenmøde med generalsekretær for den europæiske kvindelobby, Joanna Maycock, om den nye Kommissions ligestillingsstrategier.

Vi glæder os til et fortsat godt og tæt samarbejde om ligestilling i dansk og europæisk politik.

Bình luận


bottom of page