top of page

Ny bestyrelse og nyt råd valgt ved generalforsamling i Nyt Europa

Nyt Europa have tirsdag d. 4.6 2024 generalforsamling, hvor forperon Lone Loklindt indledte med at sige:


Med billederne fra det netop afsluttede Young Europe is Voting starter denne generalforsamling med drømme og håb for fremtiden, men også med opråb om, at vi har et ansvar for at sikre fred, solidaritet og at bekæmpe klima og biodiversitetskriserne. Sammen med Steen Gade havde jeg fornøjelsen som ikke så ung at høre de mere end 100 europæiske unges budskaber til EP-kandidaterne, formidlet som kunst, digte, taler og performance. Det var stærkt og viser lige præcis styrken i civilsamfundsarbejde på tværs af EU's grænser. Det som Nyt Europa til alle tider har været særligt god til.


Det europæiske demokrati kører på højtryk i disse dage med valgmøder og gadeevents. Nyt Europa har været tovholder for en lang række valgmøder rundt på højskoler og andre steder i hele landet. En kæmpe indsats med at skabe møder med fagligt indhold. Slutspurten er sat ind og søndag den 9. juni bliver det hele afgjort. Det er måske det mest afgørende valg nogensinde. De seneste års håb om en mere bæredygtig union baseret på en ambitiøs klimapolitik risikerer at ryge på gulvet, fordi parlamentet får en mere nationalistisk og reaktionær sammensætning. Polariseringen risikerer at spænde ben for konstruktivt samarbejde om et bæredygtigt og inkluderende samfund. Samme tendens ses også i en del medlemslande, så både Kommissionen og Rådet risikerer at tage langt mindre progressive beslutninger. Det gør naturligvis Nyt Europas arbejde så meget desto vigtigere.

Nyt Europas formål er at arbejde for alle aspekter af bæredygtig udvikling på et humanistisk og demokratisk grundlag, og dermed fremme forståelsen for –- og engagementet i –- et forbedret og udbygget europæisk samarbejde samt en styrket global indsats. 

Nyt Europas tidligere bestyrelse havde forud generalforsamlingen stillet forslaget om at ændre vedtægterne, så Nyt Europa efterfølgende består af en mindre bestyrelse og et nyt råd. De nye vedtægter kan findes her.


Vi fik derfor for første gang valg en mindre bestyrelse, samt et større råd. Nedenfor kan I se alle der er valgt ind i Nyt Europas to organer.

 

Bestyrelse

Lone Loklindt

Mads Hvid

Marek Azoulay

Sara Nielsen

Zoe Elkjær Nicot

 

Rådet:

Annemarie Bastrup Birk

Anna Courbin (suppleant til bestyrelsen)

Dalia Awadh 

Hannah Brejnholt

Jakob Erle

Jessica Dercontee Petersen

Lars Fogh Mortensen

Morten Kjærum

Nafisa Fiidow

Olivia Lyhne (suppleant til bestyrelsen)

Poul Brandrup

Tobias Marney

Troels Dam Kristensen

Sanne Bruun

Steen Gade

Søren Keldorff

 

Efter generalforsamlingen fik vi også sagt farvel til nogle bestyrelsesmedlemmer der har været med os i en årrække. Tusind tak til Lucas Honore, Mads Falkenfleth Jensen, Kim Elmose, Regitze Rohlfing Frederiksen og Benjamin Lausen, for jeres store indsats.

 

Årsregnskab findes her

Årsberetningen findes her

Comments


bottom of page