top of page

Klimatopmødet COP27 er slut

af Jacob Bjelskov Jørgensen - Projektleder Nyt Europa

Klimatopmødet COP27 er slut. Men vi er stadig på vej mod alt for høje temperaturstigninger på op til 2,8 grader i det her århundrede.

Hvordan ser vi i Nyt Europa så på konklusionerne fra Egypten. Lidt blandet.

Den dårlige nyhed er at klimatopmødet ikke leverede de løfter om reduktion af CO2, som er nødvendige for at bringe klimaforandringerne under kontrol og det vil blive en stadig voksende trussel i verden. Får vi ikke temperaturstigningerne under kontrol så vil vi se tørke, vandmangel, hundrede millioner af klimaflygtninge ved EU’s grænser og andre steder i verden, stigende vandstande, og meget ekstremt vejr, samt en accelererende biodiversitetskrise.

Der var dog også en god nyhed, som har potentialet til at hjælpe mange mennesker. Den gode nyhed er, at det endelig er lykkedes at blive enige om en fond, hvor verdens rige lande kompenserer nogle af verdens fattigste lande for de tab og den skade som klimaforandringerne forvolder. Det er klimaretfærdighed, og kun fair at vi i den rige del af verden går forrest, også når det kommer til kompensation. For det er os der har udledt mest CO2, mens det er nogle af de fattigste lande, der rammes hårdest.


Klimakampen fortsætter og herfra skal der lyde en opfordring til det nye folketing og vores valgte MEP'er om arbejde for stærkere lovgivning i EU, så vi kan løse problemerne. For de skal løses.

Commentaires


bottom of page