Jagten på sammenhængskraften er Nyt Europas nyeste skud på podcastsstammen, hvor vi gennem 18 episoder undersøger, hvad der binder os sammen i vores nære fællesskaber og hvordan EU-støtte har en konkret indflydelse på lokalsamfund rundt omkring i hele Danmark.
Vi tager turen fra en højskole i Vrå, til robotfabrikken i Odense og til naturskønne Møns Klint på en rejse gennem Danmark, der afslører små perler af fortællinger om lokalt engagement og om hvordan noget så fjernt som hvordan EU's-strukturfonde hver dag gør en konkret forskel for, at gøre drømmene i nære fællesskaber til virkelighed, skabe jobs og vækst samt holde hånden under kulturen.
I den første fortælling over tre podcast kan du høre historien om, hvordan en gammel højskole i Vrå er blevet genvejen til uddannelse for udsatte unge. Hvordan dét skete, kan du møde Lene der er forsker, Mathias der en tidligere elev og højskolelæren Anders fortælle om, lige her:
Der skal lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere.
I første omgang skal der lyde en stor tak til Lene, Mathias og Anders, samt ikke mindst Vrå Højskole som har haft lyst til at fortælle om højskolens EU støttede projekt "Højskolen som genvej til uddannelse"
Der skal også lyde en stor tak til Europa-Nævnet for at bakke op om en ny måde at snakke om EU politik på. Nemlig med udgangspunkt i, hvordan EU er til stede i vores hverdag hverdag rundt omkring i Danmark. En fortælling vi ofte glemmer, når vi tager de store politiske samtaler om Unionens fremtid.
Til sidst skal der også lyde en stor tak til den Europæiske Cohesion fond, som har givet støtte til at vi på en ny måde har kunne fortælle historien om hvordan EU's strukturfonde, som socialfonden og regionalfonden, holder hånden under sammenhængskraften, også i Danmark.
Se et klip fra Vrå Højskole her.
Projektet er sat i verden for at sætte fokus på hvilke muligheder den Europæiske Cohesion policy tilbyder projekter rundt omkring i Danmark.
Comments