top of page

ons. 25. maj

|

Karl-e

Ja eller Nej? - Oplæg og debat om forsvarsforbeholdet i Halsnæs

hvad skal vi egentlig stemme om? Hvorfor har vi et overhovedet et forsvarsforbehold? Og hvilken betydning har afskaffelsen eller bevaringen af forsvarsforbeholdet for Danmark, og i sidste ende for dig?

Billetter sælges ikke
Se andre events
Ja eller Nej? - Oplæg og debat om forsvarsforbeholdet i Halsnæs
Ja eller Nej? - Oplæg og debat om forsvarsforbeholdet i Halsnæs

Tid & sted

25. maj 2022, 17.00

Karl-e, Nørregade 22E, 3300 Frederiksværk

Om eventet

Danskerne skal til stemmeurnerne d. 1. juni for at stemme om forsvarsforbeholdet. I skyggen af Ruslands invasion af Ukraine, ser vi store ændringer i Europas forsvarspolitiske landskab. Danmark er ikke undtaget dette, og Folketinget har derfor sat forsvarsforbeholdet til folkeafstemning.

Men hvad skal vi egentlig stemme om? Og hvorfor har vi egentligt et forbehold i første omgang? Og hvad vil det betyde, hvis vi vælger at afskaffe eller bevare forbeholdet?

Til at besvare disse vigtige spørgsmål, afholder Nyt Europa og SF fyraftensmøde på Karl-e med ekspertoplæg, rundbordssamtale og debat om forsvarsforbeholdet.

Til at gøre os klogere har vi derfor inviteret Steen Gade, tidl. Folketingsmedlem og næstformand for SF, stifter af Nyt Europa og en af arkitekterne bag forsvars forbeholdet. Fra Nyt Europa og fra Asserbo, får vi også besøg af EU-ekspert og projektleder i Nyt Europa, Jacob Bjelskov Jørgensen.

Sammen vil Steen og Jacob fortælle om den historiske kontekst for forsvarsforbeholdet, gøre klogere på baggrunden for afstemningen, og ikke mindst dét vi stemmer om, nemlig forsvarsforbeholdet. Dette vil ske i en perspektivering til en ny verdensorden efter d. 24. februar, hvor alle Europas lande opruster massivt, og hvor stadig flere kriser opstår i vores nærområde.

Vi glæder os til en lærerig og spændende eftermiddag!

Arrangementet er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet.

Arrangementet finder sted på Karl-e på Nørregade i Frederiksværk

Del denne begivenhed

bottom of page