Michael%20Dantas%20_%20WWF-Brazil%20_edi

EU’s finansielle institutioner

IMG_6717.png

#TOGETHER4FORESTS

Det er nødvendigt at introducere due diligence konceptet i EU’s finansielle institutioner for at sikre at aktiviteterne her, det kan f.eks. være investeringer, hverken direkte eller indirekte leder til skovrydning, der har negative konsekvenser på miljø, klima, sociale forhold og menneskerettigheder.
 

Dette bør indebære en forpligtelse til at have:

(1) en due diligence-politik på plads
(2) standardiseret offentlig oplysning og gennemsigtighed gennem regelmæssig offentlig rapportering om due diligence-politikker og -praksis
(3) forholdsmæssige sanktioner for at sikre overholdelse
(4) klage mekanismer for tredjeparter og berørte enkeltpersoner med henblik på at gøre skovsamfund i stand til at opretholde og forsvare deres rettigheder.

 

Pengestrømme fra EU-baserede finansielle institutioner og virksomheder, der opererer i EU, skal være gennemsigtige og sporbar. Finansielle institutioner skal være forpligtet til at videregive deres direkte eller indirekte involvering i produktion af palmeolie, soja, træ, oksekød og andre råvarer forbundet med skovrydning, nedbrydning af skov og konvertering eller nedbrydning af naturlige økosystemer og krænkelser af menneskerettighederne. 

tiger%20tape_edited.jpg